امروز: شنبه, ۱۶ خرداد , ۱۴۰۵

مراسم آئینی پخت آش نذری حضرت فاطمه زهرا (س) شهرستان شفت ثبت ملی گردید

مراسم آئینی پخت آش نذری حضرت فاطمه زهرا (س)  شهرستان شفت ثبت ملی گردید

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان از ثبت ملی مراسم آئینی پخت آش نذری حضرت فاطمه زهرا (س) و ضیافت فاطمی شهرستان شفت در فهرست میراث فرهنگی ناملموس کشور خبر داد.

تقی پورمحمد چماچائی / دکتر ولی جهانی با تبریک فرارسیدن نیمه شعبان و ولادت حضرت ولی عصر (عج) گفت: آئین ضیافت فاطمی و مهارت پخت آش نذری حضرت فاطمه زهرا از جمله آئین‌های سنتی و ریشه‌‌دار شهرستان شفت به شمار می‌رود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گیلان با اشاره به نقش آپین‌های دینی‌مذهبی در فرهنگ عامه مردم گیلان گفت:‌‌‌ آپین‌های سنتی مختلفی در مناسبت‌های مختلف مذهبی از گذشته در فرهنگ محلی مردم گیلان رواج داشته که لازم است این مجموعه فرهنگ ارزشمند به شکل اصیل به نسل‌های آتی منتقل شود.

جهانی اضافه کرد:‌‌‌ با توجه به اهمیت این موضوع، تکمیل پرونده مراسم آئینی پخت آش نذری حضرت فاطمه زهرا (س) و ضیافت فاطمی در شهرستان شفت در دستورکار معاونت میراث‌فرهنگی این اداره‌کل قرار گرفت و خوشبختانه اکنون و در آستانه نیمه شعبان این اثر ارزشمند فرهنگی در فهرست آثار میراث فرهنگی ناملموس کشور قرار گرفت.

 

دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید

  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

استفاده از مطالب فقط با نوشتن نام پایگاه خبری دیار سید مجاز است