زراعت چوب در گیلان توسعه مییابد
- شفت و گیلان , ویژه
- ۲۵ مهر ۱۳۹۸
- d M Y

مدیرکل منابع طبیعی، مراتع و آبخیزداری گیلان گفت: زراعت چوب در استان با پرداخت تسهیلات و وامهای کمبهره به روستاییان توسعه مییابد.
به گزارش دیارسید از ایرنا ؛ محسن یوسف پور افزود: یکی از مطالبات کشاورزان برای توسعه زراعت چوب، پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به آنان است که تلاش می شود تا با پرداخت وام های کم بهره ، روستاییان به این کار تشویق شوند.
وی با درخواست از روستاییان برای کشت درختان صنوبر و توسعه زراعت چوب در گیلان به عنوان قطب تولید چوب کشور اظهار داشت: براساس سفارش رییس جمهوری ، کاشت صنوبر باید در استان های شمالی جدی گرفته شود و برای این کار به کشاورزان کمک می شود تا نهال صنوبر تولید کنند و منابع طبیعی نیز به گونه ای برنامه ریزی می کند تا نهال رایگان در اختیار تولید کنندگان قرار دهد.
وی خاطرنشان کرد: از سال ۱۳۹۶ بهره برداری از جنگل های شمال متوقف شده و از آن تاریخ تاکنون برای بهره برداری از درختان جنگلی گیلان پروانه قطع صادر نمی شود که این کار توسعه کاشت نهال و توسعه زراعت چوب را ضروری ساخته است.
یوسف پور ادامه داد: وجود آب و هوای گیلان حاصل جنگل های شمال است و این جنگل ها هستند که زندگی را در گیلان مناسب ساخته اند و بسیاری دوست دارند در این استان زندگی کنند پس باید از جنگل ها حمایت و حفاظت شود.
مدیرکل منابع طبیعی، مراتع و آبخیزداری گیلان یادآور شد: اگر جنگل تراشی در گیلان به روند سال های گذشته ادامه می یافت تا ۲۵سال آینده جنگلی در گیلان باقی نمی ماند.
وی به اراضی ملی و اراضی اختلافی بین دولت و روستاییان اشاره کرد و گفت: با طرح کاداستر که در دست اجراست در بسیاری از این اراضی ملی تغییراتی ایجاد می شود و راهکارهای قانونی برای این اراضی ارایه خواهد شد تا در روند تولید زراعت چوب مشکل ایجاد نشود.
وی تولید اکسیژن را بیشترین ارزش درختان جنگل های شمال ذکر کرد و ادامه داد: ارزش تولید اکسیژن خیلی بالاتر از زراعت چوب است که این موضوع باید در برنامه های برنامه ریزان کشور در نظر گرفته شود و با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت روستاییان را تشویق به این کار کنند.
یوسف پور تصریح کرد: عمرجنگل های شمال سه هزار تا ۶۰ هزار سال برآورده شده در حالی که عمر جنگل های اروپا کمتر از ۱۰هزار سال است و جنگل های هیرکانی به عنوان این قدیمتی ترین جنگل های جهان بیشترن نقش را در تولید اکسیژن و حفظ کره زمین دارند.
مجری طرح توسعه زراعت چوب کشور نیز در این مراسم گفت: بیشترین ظرفیت تولید چوب در سه استان شمالی کشور وجود دارد و گیلان قطب زراعت چوب در کشور محسوب می شود و موسسه تحقیقات سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور هم در تلاش است تا کلون های جدیدی برای زراعت چوب معرفی کند .
جواد میرعرب گیلان را پیشرو در زراعت چوب در کشور ذکر و اظهار کرد: توسعه زراعت چوب نیاز به تسهیلات ارزان قیمت دارد و شیوه نامه و نحوه پرداخت این نوع تسهیلات برای زراعت چوب در حال تهیه است و بدنبال موافقت نامه هایی هستیم که بورس چوب راه اندازی شود.
اخبار مرتبط
دیدگاه خود را به اشتراک بگذارید
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.